Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : A magyar válság alapja: Trianon

A magyar válság alapja: Trianon

  2009.06.16. 22:47

szentkoronaradiao.hu,2009.06.16. Közhelynek számít ma azt papírra vetni, hogy gazdasági - és erkölcsi - válság van, hiszen mára már mindannyian a bőrünkön érezzük ennek hatásait, következményeit. Sokan sokféleképpen megközelítették már a kérdés alapproblémáját világszinten és úgymond magyar szinten is. A felelőtlen fogyasztás, a globalizmus tarthatatlansága mind mind valós problémának tekinthető, de úgy érzem, fontos szót ejtenünk arról, hogy a magyar gazdaságban van egy hatalmas törés. Ennek oka pedig nem más, mint Trianon.


1920. június. 4. – ekkor született meg hivatalos formájában a trianoni békediktátum, amelyet az akkori magyar kormány két politikailag súlytalan alakja írta alá. A szerződést az 1921. évi XXXIII. törvénycikkel iktatták be a magyar jogrendszerbe. Következménye rendkívül széles rétegeket érintett, lényegében az egész országot, az egész Kárpát-medencét. Azon túl, hogy családokat, barátságokat szakított szét a döntés, rengeteg gazdasági és egyéb következményt is szült.

Demográfiailag Magyarország teljesen megváltozott. A Magyar Szent Korona Országainak területe 325 411 km²-ről 92 963 km²-re zsugorodott, ez azt jelenti, hogy az ország területeinek több mint 2/3-át elveszítette. Az 1910-ben még 20 886 487 fős ország lakossága 7 615 117 főre esett vissza a trianoni békediktátum értelmében.

A gazdaság súlyos veszteségeket szenvedett, hiszen a faállomány (erdeink) 88%-át, a nyersvas (bányáink) 83,1%-át, a termőföld 61,4%-át illetve az ipartelepek 55,7%-át elveszítette.

A közlekedésünket is teljesen leamortizálta a döntés, hiszen a kiépített utak 64,5%-át és a vasúthálózat 62,2%-át szintén elveszítettük. Érdekes megjegyezni, hogy a kiépített vasútvonalak meghatározó része pont az új határokon túlra esett (pl.: Losonc, Rozsnyó, Kassa, Csap, Királyháza, Szatmár, Nagyvárad, Arad, Temesvár, Szabadka - így fordulhatott elő az, hogy aki Pécsről Szegedre akart utazni, kénytelen volt ezt Budapesten keresztül megtenni, ahelyett, hogy Pécs-Szabadka-Szeged vonalon közlekedett volna).

Rendkívül fontos információ az is, hogy a hitel- és bankintézetek 67%-a került a szomszédos országok birtokába. [1]

Ilyen háttérrel is sikerült elérnünk komoly gazdasági sikereket az 1920-1930-as években. Ennek egyik oka megkérdőjelezhetetlenül a patrióta gazdaságpolitika volt. Erre látunk több példát is: a bányáink nagy részét Románia illetve Csehszlovákia területére került, de a magyar szakemberek nem estek kétségbe. Nem importba kezdtek, hanem az úgynevezett Csonka-Magyarországon megmaradt bányákat próbálták a lehető legjobban kiaknázni. 1930-ban a földgáz, 1937-ben pedig a kőolaj kitermelése kezdődött meg Csonka-Magyarországon. A Bükkszék, majd különösen Budafapuszta mezőin folytatott termelés gyorsan bővült, országos, sőt rövid ideig európai jelentőségű volt. [2] Fontos az is, hogy a két világháború között Magyarországon beindul az alumínium kohászat (Mosonmagyaróvár, Csepel, Ajka). 1938-tól fejlődésnek indult a nehézipar is. Egy év alatt az állami fejlesztések révén 30 %-kal nőtt a foglalkoztatottak aránya, egy nemzeti és világválság kellős közepén. [3] A textilipar is soha nem látott fejlődésnek indult és ami nagyon fontos, behozatali korlátozásokat vezettek be valutavédelmi szempontokkal. A textilipar termelése ellátta az egész belső piacot, sőt 1928-ban 60.000.000 pengő értékű exportjával már a legtöbbet exportáló iparággá vált. [4]

S végül még egy példa: az elektrotechnikai ipar, a vegyipar és a gépipar is fejlődött. Ezek az iparágak hangsúlyt fejtettek a magyar találmányok alkalmazására (!) és a korszerűsítésre, fejlesztésekre. Versenyképes termékeinkkel a világ élvonalába kerültünk, ezzel megalapozva a magyar ipar jó hírét. [5]

Jól látható a történelmi példákból, hogy a helyi lehetőségek helyes felismerése és kellő kihasználása megtérülő beruházás. Az is jól látszik, hogy a hazai ötletekre, találmányokra érdemes adni, érdemes azokba pénzt invesztálni, hiszen profitot remélhetünk ezektől is, idővel. Véleményem szerint ezek azok a dolgok, amelyek lényegében hiányoznak a mai magyar gazdaságpolitikából. Sok mindent inkább importálunk, illetve hagyjuk bejönni a külföldi multikat, cégeket – lényegében komolyabb adóterhek, járulékfizetési kötelezettségek nélkül – ahelyett, hogy a magyar kis- és középvállalkozókat, a magyar gazdákat, a magyar termékeket támogatnánk.

Egyre több olyan kezdeményezés figyelhető meg az országban, amely a magyar termelőket igyekszik segíteni, ilyen pl.: a Magyarok Piaca elnevezésű vásárhely, ahol kizárólag magyar termelők zöldségeit, gyümölcseit, terményeit, stb. vásárolhatjuk meg. Ehhez hasonló a Szociális Bolthálózat is, amely mögött a Magosz áll.

Az is megfigyelhető, hogy egyre többen igyekeznek magyar terméket vásárolni a boltokban, 2005-ben a vásárlók 52% figyelt erre, 2009-ben pedig már a fogyasztók 68% figyel arra, hogy magyar árut igyekezzen vásárolni. [6]

Gyurcsány Ferenc, korábbi miniszterelnök el kívánta érni, hogy nyártól a multinacionális üzletláncok polcaik 80%-át magyar áruval töltsék fel. [7] A kezdeményezés szép, csak rengeteg kérdést felvet, de személy szerint remélem, hogy valami megvalósulhat ebből. Mondjuk önmagában ez még elég kevés ahhoz, hogy helyre tegyük a gazdaságot. A legjobb véleményem szerint az lenne, ha a multikat kemény adókkal sújtaná az állam és a nekik adott kezdeményeket inkább a magyar vállalkozások, cégek kapnák, elvégre is elég elszomorító az, hogy a Magyarországon megtermelt profit több mint 90%-a úgymond „kivándorol” az országból.

Zárásként Z. Kárpát Dániel közgazdász, újságíró gondolatát hagytam, miszerint a hétköznapokban a pénztárcánkkal szavazunk. [8]

Forráshasználat:
[1] http://hu.wikipedia.org/wiki/Trianoni_békeszerződés (Utolsó frissítés: 2009.05.16.)
[2] http://www.bibl.u-szeged.hu/ha/gazd/gazdasag/index.html (Utolsó frissítés: 2009.05.16.)
[3] http://www.bibl.u-szeged.hu/ha/gazd/gazdasag/index.html (Utolsó frissítés: 2009.05.16.)
[4] http://www.bibl.u-szeged.hu/ha/gazd/gazdasag/index.html (Utolsó frissítés: 2009.05.16.)
[5] http://www.bibl.u-szeged.hu/ha/gazd/gazdasag/index.html (Utolsó frissítés: 2009.05.16.)
[6] http://internetdetektiv.hu/2009/05/08/4674 (Utolsó frissítés: 2009.05.16.)
[7] http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/02/19/1250649/ (Utolsó frissítés: 2009.05.16.)
[8] http://szentkoronaradio.com/letoltes/2009_05_04_karpatia-a-nemzeti-mediumok-es-a-karpatia-folyoirat (Utolsó frissítés: 2009.05.16.)

HeMK

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók    *****    Rendelj születési horoszkópot és 3 év elõrejelzés ajándékba a tiéd. Ne feledd a horoszkóp a lélek tükre,bele kell nézni!    *****    családi pótlék utalás 2018 - csp utalás - utalás idõpontja 2018 - családi pótlék kifizetések !    *****    Ismerd meg az Olicity párost! Minden a Zöld Íjász címû sikersorozat imádott szerelmespárjáról! Mindennap friss!    *****    SZEREPJÁTÉK! Ha aktív oldalon szeretnél játszani, nézz be és légy része egy egyedi történetnek! Csatlakozz!    *****    Karácsonyi képekkel vár a Mesetár! Kukkants be a két nyuszihoz és Miska macskához! Boldog ünnepeket kíván: Nyuszi Mama    *****    Kellemes Karácsonyi Ünnepet és Békés, Boldog Új Esztendõt Kívánok minden Kedves látogatómnak!    *****    Kellemes Ünnepeket kíván Neked is a Zara Larsson Magyarország! - Kellemes Ünnepeket kíván Neked is a Zara Larsson HU!